Konya Donuk Pasta - Donuk Pasta

image

Pasta, aşçıların en zorlandığı yiyecek ürünlerinden biridir. Çok fazla ayrıntı ve özen istemesi onları usta ellere teslim edilme nedenlerindendir. Bu ayrıntılar için de çok fazla vakit harcanması gerekmektedir. Bu yüzden pastacılık sektörü donuk pastaya yönelmiştir.

Donuk pastalar; kafeler ve marketler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. -18 derecelik dondurucularda bir sene kadar tatlarını kaybetmeden muhafaza edilebilirler. Bu nedenler Konya donuk pasta arayışı da marketler ve işletmeler arasında popüler hale gelmiştir.

Donuk Pasta Nedir?

Taze taze üretilen pastaların -40 dereceye varan sıcaklıklarda şoklanarak hazırlanan pastalara donuk pasta denir. Günümüzde çalışan kadınların da tercih ettiği donuk pastaları marketlerle görebilirsiniz. Alkol ürünleri ve domuz jelatini gibi ürünler üretimde kullanılmaz.

Konya donuk pasta fiyatları pastanın çeşitlerine göre de değişmektedir. Son zamanlarda da çeşitler artmıştır. Gıda mühendisleri tarafından denetlenerek marketlerde ve pastanelerde satışa sunulmaktadır. En çok tercih edilen donuk pasta çeşidi Cheesecake’tir. Cheesecake’in de kendi içerisinde birçok çeşidi bulunur. Yaban mersinli, Hindistan cevizli, limonlu, frambuazlı ve San Sebastian cheesecake bu çeşitlerden bazılarıdır.

Donuk Pasta Kullanım Alanları

Konya donuk pasta birçok mekanın gözdesi haline gelmiştir. Bunun en önemli sebebi hem uzun süre tazeliğini koruması hem de birçok çeşidinin bulunmasıdır. Günümüzde tatlı satan dükkanlar dahi donuk pasta satışına başlamıştır. Hem zamandan tasarruf edip hem de daha az ücret ödeyerek çay saatlerine donuk pasta tercih edilmeye başlanmıştır.

ETİKETLER:

Leave a comment

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir